Terug naar Studio Arnhem

Stripmuseum

Studio Arnhem1.jpg

Terug naar Studio Arnhem

16 december 2017 t/m 13 mei 2018

Beeldende kunst

Over deze activiteit

Studio Arnhem

Studio Arnhem was een legendarische Nederlandse stripstudio, die in de jaren tachtig werd opgericht en stripgrootheden voortbracht als Hanco Kolk, Gerard Leever, Aloys Oosterwijk en Evert Geradts. 
De studio compleet herbouwen is niet mogelijk, maar het gevoel van toen wordt opgeroepen aan de hand van foto’s en tekeningen van de stripmakers die er werkten.

Expositie

In de expositie is ook origineel werk te zien uit de tijd van Studio Arnhem, waaronder modeltekeningen van Aloys Oosterwijk, pagina's van De 'Alsjemaar Bekend' band van Evert Geradts en Ernst Vrolijk, de strip waarvoor Gerard Leever samenwerkte met René Meulenbroek en Ben Jansen.  Daarnaast toont de expositie recent werk van de 'Studio Arnhemmers', zoals het bijzondere Robbedoes-album van Hanco Kolk, Gleevers Dagboek en de allerlaatste pagina van Willems Wereld, de strip van Aloys Oosterwijk die dit jaar voor het laatst in de Panorama stond.

De expositie werd ontwikkeld door Het Stripschap en was eerder dit jaar te zien tijdens de Stripdagen. Het Stripmuseum presenteert een uitgebreide variant met originele tekeningen en video's.

Over Stripmuseum

In het Nederlands Stripmuseum ontmoet je strip- en tekenfilmhelden van vroeger en nu. Nergens anders vind je zo’n grote collectie met originele striptekeningen, stripboeken, spelletjes, filmpjes en meer! In het Stripmuseum zie je onder andere hoe een stripverhaal tot stand komt. Je ontdekt dit aan de hand van echte tekeningen en schetsen, maar je kunt ook over de schouders van bekende tekenaars meekijken door middel van video-installaties.

Stripmuseum

Westerhaven 17
9718 AC Groningen
tel 050-3178470

Locatie

Deel nu:
Scroll To Top