Redactie

De verhalen op Kunstspot komen van jonge, getalenteerde professionals. Regina Zwaagstra, communicatiemedewerker van het Groninger Museum, coacht hen hierbij. Op dit moment zitten in de redactie: Shariza Abdoelhak, Gerdine Kruizinga, Loes Stam, Franciska de Beer, Karlijn Vermeij, Frieda de Witte en Philip Rozema.

Kunstspot is in januari 2016 in samenwerking met Oog Radio en Tv, de lokale omroep van Groningen ook een videoredactie gestart. Colin Mooijman coacht de redactie. Op dit moment zit Thomas Bonjernoor in de redactie.

 

Kunstspotters gezocht voor:

Schrijfredactie

Kunstspot zoekt enthousiaste en talentvolle schrijfredactieleden. Ben jij een waar schrijftalent? Solliciteer dan naar een plek in de redactie door een e-mail met je motivatie te sturen naar info@kunstspot.nl.

Lees hier de volledige vacaturetekst: Vacature schrijfredactie

Videoredactie
Voor deze redactie zijn we op zoek naar nog meer enthousiaste en getalenteerde leden! Ben jij een videomaker in hart en nieren of denk je daar talent voor te hebben? Solliciteer dan naar een plek in de redactie door een e-mail met je motivatie te sturen naar info@kunstspot.nl.
Lees hier de volledige vacaturetekst: Vacature videoredactie

Fotografenpoule
Kunstspot groeit en is daarom op zoek naar fotografen voor de fotografenpoule! Kunstspot biedt een platform aan jonge beginnende fotografen die zich onderscheiden door hun talent en geeft ruimte om een eigen stijl te ontwikkelen. Past foto’s maken van (beeldende) kunst helemaal in jouw straatje en ben je flexibel inzetbaar? Kunstspot biedt jou de exposure en ruimte om jezelf als fotograaf te ontwikkelen. Interesse? Stuur een mail naar info@kunstspot.nl.
Lees hier de volledige vacaturetekst: vacature-fotografen

 

De schrijfcoaches

Regina ZwaagstraRegina Zwaagstra

Hoe drink jij je koffie? Thuis drink ik filterkoffie. Ik hou van de smaak, maar ook van het pruttelende geluid en de geur die dan verspreid wordt door het huis. Ik drink nogal slappe koffie, je kunt door een volle pot heen kijken. Buiten de deur ga ik meestal voor een vanille latte. Ik werk als PR- en communicatiemedewerker bij het Groninger Museum en begon er een maand voordat de David Bowie-tentoonstelling startte. Daarvoor was ik zeven jaar hoofdredacteur van een website voor studenten, waar ik met een team van twintigers die schreven, filmden en fotografeerden de website vulde. In mijn vrije tijd blog ik over tijdschriften op LatestIssue.nl. Bij Kunstspot ben ik schrijfcoach.

Twitter: @hfdrdctr
Instagram: sakatchewan

 

Rosa TimmerRosa Timmer

Hoe drink jij je koffie? Met melk en suiker, ik ben een dure klant. Ja, die grap maak ik elke dag. Ik ben in 2013 afgestudeerd en heb de master journalistiek aan de Rug gedaan. Daarvoor had ik er zes ellendige jaren taalwetenschap op zitten, dat raad ik helemaal niemand aan. Ik werk als verslaggever bij het Dagblad van het Noorden in Drenthe. Daarnaast ben ik columnist bij de krant. Elke week zet ik mezelf gigantisch voor lul door te vertellen over mijn aparte relatie, mijn bizar hoge vetpercentage en mijn haat-liefde-verhouding met mijn Peugeot 206.

Bij Kunstspot was ik schrijfcoach in de periode van mei t/m december 2015 en geef momenteel  de schrijf- en videoredactie workshops interviewtechnieken en reportages maken.

Twitter: @rosatimmer
Facebook: rosa.timmer
Instagram: rosawolkers

De schrijfredactie

 

 

FrancescaFranciska de Beer

Hoe drink jij je koffie? Zwart, sterk en om kwart voor acht in de morgen. Steevast samen met mijn havermoutpapje. Dan luister ik in alle rust naar de vogeltjes buiten die hun repertoire oefenen. Sinds enkele maanden woon ik in een heerlijk rustige wijk in Groningen tussen de bejaarden waar rollators en mopshondjes het straatbeeld overheersen en in elke vensterbank een andere kleur Geranium bloeit. Mijn kleine cactussen bieden hier een prikkelende variatie. Een stuk minder gestructureerd dan ik zijn de kunsten die ik bestudeer met mijn studie Kunsten, cultuur en media. Maar minstens zo mooi als kijken naar kunst vind ik kijken naar mensen die kijken naar kunst. Zo onderzoek ik waar die tranen bij het kijken van Titanic vandaan komen en die glimlach bij het ruiken van een oud, stoffig boek. Voor Kunstspot ga ik, bepakt met pen, papier en een oude, taupekleurige omafiets spotten wat er leeft aan kunst in Groningen en Ommelanden.

Mail: franciska@kunstspot.nl

 

Gerdine KruizingaGerdine Kruizinga

Hoe drink jij je koffie? Zwart, als een echte man. Als een feminist die toch graag stereotiepengrapjes maakt. Met chocola, of een koekje of twee. Als een schrijvende kunstenaar. Na mijn studie Autonome Beeldende Kunst zoek ik vooral naar manieren om kunst dichtbij mensen te brengen. Natuurlijk, ik schilder, teken en dicht, eenzaam in mijn atelier, en dat is fantastisch. Maar daarna breng ik de kunst rechtstreeks bij je binnen. Soms door je computerscherm heen, via Kunstspot of mijn eigen blog. Soms zit ik naast je, in een klaslokaal, kritisch kijkend en aanmoedigend om jouw schilderij nog beter te maken. Soms kom ik je tegen op een verjaardag, en zodra kunst ter sprake komt, zal ik mijn meningen met je willen delen. Er moeten nog veel meer manieren zijn om kunst dichtbij te brengen, en ik wil ze allemaal proeven. Zwart.

Twitter: @isdatergdan
Facebook: gerdinekruizinga
Instagram: gerdinekruizinga
Mail: gerdine@kunstspot.nl

Loes StamLoes Stam

Hoe drink jij je koffie? On the go, wandelend door de stad. Het maakt niet uit wat mijn bestemming is, ik kijk ondertussen mijn ogen uit. Hoera voor leven in een beeldcultuur! Elke dag raast er een onuitputtelijke stroom van informatie in de vorm van beelden aan ons voorbij. Logo’s op uithangbordjes, posters van hippe DJ’s die in Vera draaien maar ook folders met wekelijkse aanbiedingen, om eens een paar voorbeelden te noemen. Een gevolg van deze beeldenstorm is dat een heleboel mensen niet écht meer kijken naar wat er wordt aangeboden. Wat zonde is, want het mooie aan kunst is dat je niet naar een museum hoeft te gaan om er mee in aanraking te komen. Kunst is overal. Als grafisch ontwerper ben ik een beeldenmaker, maar ik wil nu ook graag het woord bij het beeld voegen. Het doel is lezers maar ook mijzelf te pushen om met een heldere blik te blijven kijken, waar je ook gaat.

Mail: loes@kunstspot.nl

 

 Shariza AbdoelhakShariza Abdoelhak

Hoe drink jij je koffie? Ik drink mijn koffie als een echte Italiaan: sterk, maar zoet, en vooral veel melk. Een energieboost krijg ik er van en dat heb ik echt nodig in de vroege ochtend net voor ik start met werk en als ik me voorbereid op weer een complex verslag van studie. Als Master student Engelse Letterkunde spendeer ik mijn vrije tijd met het lezen van boeken en nog meer boeken, en dat vertaalt zich ook naar een passie voor schrijven. Ik lees bijna alleen in het Engels en mijn interesse varieert van young adult fantasie tot de historische wetenschap achter de chemie van kleuren in de natuur door Phillip Ball. Diezelfde variatie pas ik ook toe in mijn eigen schrijven en ook dan schrijf ik Engels shorts. Met deze plek in de redactie van Kunstspot hoop ik mijn eigen schrijven te ontwikkelen tot een persoonlijke amibitie waar ik trots op kan zijn en hoop ik eens als volwaardig redactielid bij een krant te werken of stof te laten opwaaien als bekend columniste. Maar nu is het eerst tijd voor een kopje koffie…

 

De videoredactie

 

Thomas BonjernoorThomas Bonjernoor

Hoe drink jij je koffie? Uit mokken, bekers en kopjes van diverse soorten en maten, maar het liefst drink ik sterke koffie uit mijn geliefde ‘objectief’(-beker). Dit verbeeldt dan ook mijn passie, namelijk (audiovisuele) verhalen creëren en delen. Daarnaast is muziek onmisbaar in mijn leven en houd ik van alle andere manieren waarop mensen zich creatief uiten, zowel digitaal als analoog. Thomas Bonjernoor (1996) is mijn naam en ik studeer mediavormgeving aan het Alfa-college (Groningen). Na enkele jaren gefascineerd te zijn met het maken van video’s, ben ik werkzaam als (beginnend) artdirector. Bovenal vind ik het leuk, leerzaam, uitdagend en bewustzijn verrijkend. Wat mij onder andere interesseert is het prikkelen en entertainen van mensen door gesynchroniseerd beeld en geluid, met inhoud die inspireert en spreekt. Hier hoop ik ook in te groeien en Kunstspot zo van dienst te zijn.

 

 

Oud-redactieleden

Peter DickePeter Dicke

Hoe drink jij je koffie? ’s Ochtends snelfilter, daarna espressootjes, en altijd zo donker mogelijk. Verder hou ik het leven graag licht – al wekt mijn achternaam dan weer de indruk het heel zwaar te hebben. Kwestie van uitspraak: het is ‘dieke’. Ik ben 29, een geboren en getogen Groninger, met weinig hobby’s maar des te meer interesses. Ik heb Kunsten, Cultuur en Media, Journalistiek en Italiaans gestudeerd, en daarnaast volop meegedraaid in het schnabbelcircuit van de bijbanen. Ondanks het feit dat ik een briljant schoonmaker en oppas ben, wilde ik toch iets meer, iets wat nóg beter bij mijn studies zou aansluiten. Iemand wees me op Kunstspot, en ik dacht: dat bén ik. Alles komt er samen: KCM, Journalistiek, en dat Italiaans wurm ik er ook nog wel ergens tussen (na Groningen een Spot d’Arte starten in Florence, moet lukken!). Bij Kunstspot hoop ik mijn journalistieke vaardigheden op te poetsen, veel interessante mensen te ontmoeten en een vliegende start te maken in de wereld van kunst, cultuur en – mijn grote liefde – design. Mijn interesses, nieuwsgierigheid en vaardigheden gooi ik voor Kunstspot in de blender en mix ik tot niet te missen artikelen – komt dat lezen!

 

Minke van der VeldeMinke van der Velde

Hoe drink jij je koffie? Ik ben vooral een gezelschapsdrinker. Het liefst drink ik mijn koffie samen met een vriendin, mijn moeder of collega. Vaak zwart, soms een Caffe Latte. Deze laatste vooral ‘om het af te leren’: wanneer ik eigenlijk al te veel koffie heb gehad, maar het te ongezellig is om te stoppen. Met een kop koffie kom je vaak achter de leukste verhalen. Ook als redactielid bij Kunstspot hoop ik deze te ontrafelen en op te schrijven. Ik heb Communicatie gestudeerd en daarna Kunsten, Cultuur en Media. Sinds vijf jaar werk ik bij Organisatiebureau Geert Lameris, waar we culturele producties ontwikkelen en realiseren. Al een tijdje heb ik het voornemen meer te schrijven. Nieuwsgierig naar verhalen achter kunstwerken en de makers ervan, wil ik dat bij Kunstspot gaan doen.

 

 

 

Annejet FranssenAnnejet Fransen

Hoe drink jij je koffie? Zwart of met melk in verschillende verhoudingen (zolang er cafeïne in zit) maar absoluut zonder suiker (bah). Ik zat ooit op school in Groningen, ging geschiedenis studeren in Leiden en kreeg heimwee. Dus nu woon ik in deze mooie stad, waar ik een master geschiedenis doe. Voor mijn minor Journalistiek en Nieuwe Media liep ik drie maanden stage bij het Dagblad van het Noorden en dat beviel zo goed dat ik ben blijven plakken als freelancer. Ik lees en schrijf het liefst mooie, lange verhalen. Kunstspot is dus het perfecte medium om in onderwerpen te duiken en de leukere vragen te stellen. Bovendien ben ik verlegen genoeg om een lichte paniekaanval te krijgen elke keer dat de telefoon gaat of ik iemand moet spreken, dus het is ook nog eens goed voor een regelmatige adrenalinekick. Het lijkt me prachtig om meer te leren over kunst en kunstenaars, waarbij ik alle mogelijk hulp kan gebruiken. Schrijf me dus vooral alle tips en kritiek die je kunt bedenken!

 

Walter de BoerWalter de Boer

Hoe drink jij je koffie? ’s Ochtends het liefst met een hoop melk en anders graag een simpele espresso.Voor de rest ben ik veelzijdig in wat ik doe. Ik (Woerden,1985) ben na de opleiding journalistiek ruim vijf jaar als freelance (web)redacteur en correspondent werkzaam geweest voor onder andere dagblad De Stentor in Deventer. Daar schreef ik over 60-jarige huwelijken, politiek en was ik chef Om de Hoek. In het najaar van 2015 ben ik (voor de liefde) verhuisd naar Groningen. In die stad werk ik nu fulltime als journalist voor een uitgeverij. Met Kunstspot hoop ik Groningen nog beter te leren kennen en vooral mooie verhalen te maken. Verder zit ik graag op de racefiets, sta ik graag in de keuken en fotografeer ik met enige regelmaat. Check het resultaat maar op Instagram via @fretlaw. Tips of heb je een vraag?
Twitter: @walter_deboer
LinkedIn: nl.linkedin.com/in/walterdb

Patriecia KolthofPatriecia Kolthof

Hoe drink jij je koffie? Ik drink mijn koffie sinds kort zwart. Dat doet een studie journalistiek nou eenmaal met je. Maar mijn lievelingskoffie is een goede cappuccino met wat cacao erop! Mijn naam is Patriecia en ik studeer de master journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. In mijn vrije tijd zit ik het liefst met een goed boek op schoot en een glas wijn in mijn hand. Ik hou heel erg van lekker eten en op het terras zitten, wat opnieuw erg goed met wijn te combineren valt. Schrijven voor Kunstspot leek me heel erg leuk omdat je de verhalen achter de kunstwerken mag vertellen. In het hoofd kruipen van kunstenaars en begrijpen waarom ze dingen op een bepaalde manier aanpakken. Ik was op zoek naar een platform om ervaring op te doen met het schrijven van langere verhalen. Ik heb er heel erg veel zin in en ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn schrijfsels te lezen!

Twitter: @ptriiez
Instagram: @ptriiez

 

Miguel Angel Ruiz RiveraMiguel Angel Ruiz Rivera

Hoe drink jij je koffie? Ik drink mijn koffie met warme melk, maar het belangrijkst voor mij is: “Tranquilo” (Rustig) als een echte Latino. Mijn favoriete koffie is ’s ochtends, omdat ik hou van meditatie en het stille ritme van de klok, op die manier concentreert mijn lichaam zich op het moment met meer aandacht voor het aroma, kleur en de warmte van de koffie. Sinds drie jaar volg ik aan het Noorderpoortcollege de studie Audiovisuele Productie Specialist. Voordat ik begon met mijn studie heb ik van 2012 tot 2013 als cameraman bij UMCG Teevee gewerkt. De afgelopen drie jaar heb ik onder andere een videoclip en korte promofilms van verschillende organisaties geproduceerd. Daarnaast heb ik meegewerkt aan een fotoreportage bij de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb me de afgelopen periode beziggehouden met camera’s, geluid, licht, animatie en monteren van video’s. Bij Kunstspot ben ik videomaker en hierin wil ik graag mijn kennis delen in de wereld van kunst, door beelden te maken die zich pas echt openbaren als je de moeite neemt op langer te kijken.

 

Jesse van der TuukJesse van der Tuuk

Hoe drink jij je koffie? Ik drink mijn koffie zonder bonen, maar met water en een zakje. Want ik drink namelijk liever thee en helemaal geen koffie. Ik zit in mijn derde jaar van de opleiding Audiovisuele Specialist aan het Noorderpoort College. Miguel hierboven, is dan ook een klasgenoot van mij. Tijdens mijn opleiding maakte ik al promotie video’s van bijvoorbeeld de Groninger Vrijwilligersprijs van 2015, ook houd ik erg van het maken van autonoom werk. Je kunt me meestal vinden met een camera of twee, mijn Nikon en een analoge camera. Ik schiet dan ook vaak nog op fotorolletjes, omdat er met het beeld minder te manipuleren valt. Ik vind het tof om in de video- en fotografie redactie van Kunstspot te zitten omdat ik veel affiniteit heb met de dingen waar het om draait bij Kunstspot, namelijk kunst en de fijne stad die Groningen is.

Floor HoogerheijdeFloor Hoogerheijde

 

 

Lotte van ter ToolenLotte van ter Toolen

 

 

Meike LeursMeike Leurs

 

 

Christine HuismanChristine Huisman

Scroll To Top